Συνωμοσιολογίες


Γράφει ο -γνωστός συνωμοσιολόγος- φίλος μου Jimi στο Facebook status του:

How about this: 1) Γράφουμε www. 2) itanimulli (illuminati αντίστροφα) 3) .com 4) Πατάμε Enter. Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των Η.Π.Α.! Alright...

Πολύ μου άρεσε η ευρηματικότητα του δημιουργού. Ανήκει όμως το domain www.itanimulli.com (όπως γράφεται η λέξη 'Illuminati' ανάποδα δηλαδή) όντως στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των Η.Π.Α. ή κάποιος τους κάνει πλάκα;

Ώρα να πέσουν οι μάσκες:

- Πηγαίνετε σε ένα εργαλείο 'Web Whois', για παράδειγμα στο http://whois.domaintools.com
- Συμπληρώστε το domain www.itanimulli.com

Ας δούμε τα αποτελέσματα:

Registrant:
John Fenley
1985N 360E
Provo, Utah 84604-1803
United States

...Ουπς! Μάλλον δεν ανήκει στην NSA.

Administrative Contact:
Fenley, John

...και μάλλον η NSA δεν χρησιμοποιεί το Hotmail για την επικοινωνία της.

ICANN Registrar: GODADDY.COM, INC.

...και μάλλον η NSA δεν ψωνίζει domains από το... GoDaddy.com.

Registrant Search: "John Fenley" owns about 110 other domains

...και τέλος, ο ιδιοκτήτης αυτού του domain διαθέτει άλλα 110 - αντίστοιχα ή μη, θα σας γελάσω μιας και δεν έχω account στα DomainTools για να δω το πλήρες report. Πάντως η μαζική συλλογή και εμπορία domain names είναι γενικώς μια γνωστή επικερδής συνήθεια (κατάλοιπο της φρενίτιδας των .com της περασμένης δεκαετίας).

Καλή πλάκα τους έσκασε ο John Fenley πάντως :)

Υ.Γ. Domain forwards (ανακατεύθυνση από ένα οποιοδήποτε όνομα στο internet σε κάποια άλλη σελίδα) μπορεί να φτιάξει σχετικά εύκολα ο καθένας. Αν σας άνοιξε η όρεξη για πλάκες λοιπόν, στείλτε μου ένα mail να γράψω ένα σχετικό άρθρο με οδηγίες.

Καλή χρονιά!

4 σχόλια:

  1. Yeap! Το κατάλαβα κι εγώ ότι πρόκειται για φάρσα (με το whois.net έκανα τη δουλειά μου), αλλά το έβαλα στο status για να κάνω κι εγώ πλάκα με τη σειρά μου :P (είμαι καθαρματάκι, το ξέρω!)

    Καλή φάση όμως, έτσι;; Ψάρωσαν όλοι (ή... σχεδόν όλοι)!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι απ' ότι βλέπω τώρα, ο φίλος μας διαθέτει επίσης και το itanimulli.net και το itanimulli.org...
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ 3 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΤΟ http://whois.domaintools.com ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΟΥΦΑ (ΤΖΙΦΟΣ Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ).
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΗΓΗ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ. ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ?????????????
    ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΩ ή ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΩ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΣΑΣ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΑΠΟΣΥΣΧΕΤΙΣΗ.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς δεν γνωρίζεις τη σωστή λειτουργία των εργαλείων τέτοιου είδους. Εννοείται πως τα στοιχεία είναι ακριβή, μιας και για όλα τα ονόματα (domain names) τηρούνται ακριβή στοιχεία παγκοσμίως. Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε τα εξής:

    1) Το ψάξιμο γίνεται πληκτρολογώντας το όνομα χωρίς το www. μπροστά (δηλαδή microsoft.com και ΟΧΙ www.microsoft.com).

    2) Σε πολλά ονόματα (κυρίως σε όσα τελειώνουν σε κάτι διαφορετικό από .com, .net, .org, κ.λπ.) μπορεί να μη φαίνονται πλήρεις πληροφορίες.

    3) Για τα ελληνικά ονόματα θα πρέπει να επισκεφτείς το ανάλογο ελληνικό εργαλείο Web Whois στο www.gr
    ΑπάντησηΔιαγραφή